Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Futbalisti odštartujú ligu v nedeľu doma proti Gerlachovu

Dátum: 28.07.2023
Autor: Obec Ľubotice
Počet videní: 1016
7 min. čítania
Futbalisti odštartujú ligu v nedeľu doma proti Gerlachovu

Domácim zápasom proti TJ Gerlachov začnú v nedeľu 30. júla o 17:30 hod. na svojom štadióne futbalisti TJ Sokol Ľubotice nový ročník 4. futbalovej ligy. Pred jej začiatkom prišlo k zmene na poste trénera, ktorý obsadil Daniel Aštary. S novým hlavným kormidelníkom tímu sme sa pred úvodným výkopom sezóny porozprávali o príprave a ambíciách klubu v začínajúcej sezóne.

Po odhlásení sa rezervného B-tímu Sokola Ľubotice, ktorý po dlhých 16-tich rokoch ukončil pôsobenie v oblastnej súťaži, bude v nadchádzajúcej sezóne seniorský futbal v obci zastupovať už iba A-tím, pôsobiaci v 4. lige Východoslovenského futbalového zväzu. Pred sezónou prišlo k zmene na trénerskom poste, na ktorý sa za Ľubomíra Belejíka presunul z doterajšej pozície kormidelníka tímu U19 Daniel Aštary. Ľubo si chcel od futbalu trochu oddýchnuť, preto tá voľba padla tak prirodzene na mňa. Môj prechod k A-tímu preto ani nepovažujem za nejakú výraznú zmenu. Viedol som už aj pár zápasov, poznám celý káder, aj herný štýl. Tým, že som bol pri tíme U19, s Ľubom Belejíkom sme úzko komunikovali v podstate na týždennej báze. Aj tým, že niektorí dorastenci už chodili na striedačku do A-tímu. Hovorili sme aj o hernom systéme, či tréningovom procese, ktorý sme presadzovali rovnaký, preto aj tá zmena nebola veľká,“ vysvetlil Aštary.

Ako prezradil, jeho trénerské ciele sú stále tie najvyššie. „Vždy chcem vyhrať. Nechcem byť neskromný a hovoriť, že ideme vyhrať ligu. Ale do zápasu vždy nastúpime so snahou uspieť a uvidí sa, ako na tom budeme. A je jedno, v akej zostave nastúpime. Tento prístup som preferoval aj v tímoch U17 a U19 a nič sa na ňom nemení. Cieľ ostáva rovnaký,“ uviedol tréner A-tímu, ktorý chce hrať moderný, útočný futbal a s tímom skončiť v tabuľke lepšie ako v minulej sezóne, keď Sokolu patrilo konečné 7. miesto. Jeho snahou je pritom zapájať do zostavy čo najviac mladých hráčov.

Príprava tímu na novú sezónu bola krátka, trvala iba tri týždne. V rámci nej odohrali Ľubotičania dva prípravné zápasy. V tom prvom zvíťazili nad Kračúnovcami hladko 6:0, uplynulý víkendpotom doma remizovali s o súťaž vyššie hrajúcim Stropkovom 2:2. „Letná príprava je stále krátka. Tri týždne nie je veľa. Hráči sú tiež na dovolenkách, brigádach, v práci a podobne, no s prípravou som spokojný. Zapojili sa mladí hráči, ktorí končili v minulej sezóne v doraste. Zároveň ostali v podstate všetci hráči z kabíny A-mužstva. Chlapci v príprave makajú. Odohrali dva dobré prípravné zápasy, v ktorých hrali so súperom o súťaž nižšie i vyššie,“ hodnotil tréner tímu, ktorý do sezóny počíta so zhruba 20-členným hráčskym kádrom.

Prvým súperom „sokolov“ v štartujúcej novej sezóne bude tím z Gerlachova, ktorý zverenci Daniela Aštaryho privítajú na vlastnom ihrisku v nedeľu 30. júla o 16:30 hod. „Pevne verím, že ľudia si nájdu cestu na štadión aj v tomto dovolenkovom období. Budeme znovu forsírovať útočne ladený, moderný futbal tak, aby aj bez ohľadu na výsledok sa mali diváci na čo tešiť. Verím, že padne veľa gólov. Ako tréner si samozrejme želám, nech ich je viac na našej strane,“ pridal pozvánku na ligovú ouvertúru Aštary.

 

Prípravné zápasy pred sezónou 2023/24:

OFK Tatran Kračúnovce – TJ Sokol Ľubotice 0:6

Góly Ľubotíc: Král 3, Javorský, Čekan, Hudák

Zostava TJ Sokol: Michňák – Kotulič, Pancík, Hudák, Javorský – Šoltés, Luterančík – Cenker – Štefaník, Král, Balaník (striedali: Šimko, Čekan)

 

TJ Sokol Ľubotice – MŠK Tesla Stropkov 2:2

Góly Ľubotíc: Král, Štefánik

Zostava TJ Sokol: Kuchár – J. Varga, Papp, Pancík, Sabol – Šoltés, Luterančík – Mikluš – Štefaník, Král, M. Varga (striedali: Cenker, Jakubek, Kotulič, Khodakovskyi)

 

Program TJ Sokol Ľubotice v jesennej časti Majstrovstiev regiónu IV. liga Východ

1. kolo 30. júla (nedeľa) o 17:30 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FK Gerlachov

2. kolo 2. augusta (streda) o 17:30 hod. OŠK Rudňany - TJ Sokol Ľubotice

3. kolo 6. augusta (nedeľa) o 16:30 hod.: TJ Sokol Ľubotice – OŠK Pavlovce nad Uhom

4. kolo 13. augusta (nedeľa) o 16:30 hod.: OFK – SIM Raslavice - TJ Sokol Ľubotice

5. kolo 20. augusta (nedeľa) o 16:00 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FK Sobrance – Sobranecko

6. kolo 27. augusta (nedeľa) o 16:00 hod.: FC Pivovar Veľký Šariš - TJ Sokol Ľubotice

7. kolo 3. septembra (nedeľa) o 15:30 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FK Poprad

8. kolo 9. septembra (sobota) o 15:30 hod.: 1. MFK Kežmarok - TJ Sokol Ľubotice

9. kolo 17. septembra (nedeľa) o 15:00 hod.: TJ Sokol Ľubotice – MFK Spartak Medzev

10. kolo 24. septembra (nedeľa) o 15:00 hod: TJ Mladosť Kalša - TJ Sokol Ľubotice

11. kolo 1. októbra (nedeľa) o 14:30 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FK Čaňa

12. kolo 8. októbra (nedeľa) o 14:30 hod.: MFK Slovan Sabinov - TJ Sokol Ľubotice

13. kolo 15. októbra (nedeľa) o 14:30 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FC Lokomotíva Košice

14. kolo 22. októbra (nedeľa) o 14:00 hod.: TJ Sokol Ľubotice – FK Kechnec

15. kolo 29. októbra (nedeľa) o 14:00 hod.: MŠK Spartak Medzilaborce - TJ Sokol Ľubotice

16. kolo 5. novembra (nedeľa) o 13:30 hod.: FK Gerlachov - TJ Sokol Ľubotice

17. kolo 12. novembra (nedeľa) o 13:30 hod: TJ Sokol Ľubotice – OŠK Rudňany

IVAN KRIŠŠÁK 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.